Fikseret kvinde død efter brud på regler

Frederiksberg Hospital overtrådte sidste år psykiatrilovens bestemmelser om beskyttelsesfiksering, hvilket medførte, at en ældre dement kvinde døde. Det oplyser sundhedsministeren, der dog ikke vil ændre reglerne som følge af sagen.
Sandra Schwartz

Der er efter min opfattelse ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at tage stilling til, om der er behov for ændringer af psykiatriloven affødt af denne sag.

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Sidste år døde en dement kvinde, mens hun var fikseret på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling. Den ældre kvinde forsøgte at komme fri af bæltet.

Hændelsen fik formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Birthe Skaarup (DF) til at kræve, at hjælpeløse eller demente personer aldrig må spændes fast og efterlades uden permanent opsyn af hospitalets personale.

Sundhedsstyrelsen har nu undersøgt sagen, og den konkluderer, at psykiatrilovens bestemmelser om beskyttelsesfiksering ikke har været fulgt.

På den baggrund har Sundhedsstyrelsen oversendt sagen til Sundhedsvæsenets Patientklagenævn til videre foranstaltning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024