Flere offentligt ansatte under Fogh

Den borgerlige regering har ansat 10 procent flere i det offentlige, end den tidligere regering med Socialdemokratiet og de radikale havde planlagt. Venstres finansordfører, Kristian Jensen, skylder skylden på de internationale konjunkturer.
Tina Møller
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har ansat flere i det offentlige, end Mogens Lykketoft og Socialdemokratiet havde budgetteret med, at de ville gøre. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som afliver myten om, at den borgerlige regering har skåret ned.

Regeringen følger den såkaldte 2010-plan. Den er lavet af Socialdemokratiet og de radikale, mens de sad i regering og er en såkaldt køreplan for samfundets udvikling. Ifølge den skulle regeringen siden dens tiltrædelse have ansat 9.000 flere i det offentlige.

Det tal har den borgerlige regering overskredet med 10 procent - 600 flere er blevet ansat i den offentlige sektor.

"Det er dybt beklageligt, at det er gået sådan, men det er tegn på, at vi ikke helt kan holde os uden for de internationale konjunkturer", siger Venstres finansordfører, Kristian Jensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024