Fødevaresektor går glip af EU-støtte

Menuen for den danske fødevareindustri smager ikke godt i øjeblikket. Den står på pessimisme, mindre fyldte ordrebøger og stigende færdigvarelagre. Chefkonsulent i FødevareIndustrien skyder med skarpt efter EUs landbrugsstøtte.
Claus Iversen

Fødevarevirksomhederne lider meget under, at man kun får en meget lille del af den eksportstøtte, som man reelt er berettiget til.

Jens Holst-Nielsen
Chefkonsulent, FødevareIndustrien
FødevareIndustrien, der er en del af Dansk Industri, udarbejder hvert kvartal et såkaldt konjunkturbarometer, som tager temperaturen på de danske fødevarevirksomheders forventninger til den nærmeste fremtid.

De sidste par gange har konjunkturbarometeret givet udtryk for en stadig tiltagende pessimisme, og denne gang er ingen undtagelse. Tværtimod. Erhvervstilliden er ganske enkelt i bund.

Chefkonsulent i FødevareIndustrien, Jens Holst-Nielsen, siger til FødevareTinget leveret af Altinget.dk, at det især er den stigende euro-kurs og det stagnerende tyske marked, der er årsag til den manglende tro på den nære fremtid.

Han påpeger, at især det tyske marked er af enorm vigtighed for de danske fødevarevirksomheder. Derfor skal døren hertil åbnes op, gerne på vid gab og med et ordentligt brag.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024