Foghs fem krav til kommunalreformen

Statsministeren opstillede i dag fem mål for fremtidens danske kommunalstruktur. Borgerne skal kun skulle henvende sig ét sted om en sag, og bevillingerne til offentlige myndigheder skal gøres afhængige af deres resultater.
Rasmus NielsenSandra Schwartz
Mens den såkaldte Strukturkommission er ved at lægge sidste hånd på sit forslag til fremtidens kommunale struktur, fremsatte statsministeren i dag fem krav til den endelige løsning.

Det skete på et pressemøde forud for Venstres landsmøde i weekenden. Anders Fogh Rasmussen fastslog, at der kommer en reform - helst vedtaget af et bredt politisk flertal i folketingsåret 2004/05.

Det nuværende system lever ikke op til de fem principper, han på landsmødet vil stille op som krav til strukturen i det offentlige.

Spørgsmål om, hvordan strukturen skal være efter en reform, hvor mange kommuner, der skal lægges sammen, og om amterne skal nedlægges, ville statsministeren ikke besvare.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024