Foghs kortsigtede udenrigspolitik

Selvom "Fogh bag facaden" afslørede en statsministers ligegyldighed med en udenrigsminister, så afviser Fogh i dag, at der er uoverensstemmelser på udenrigsfronten.
Tina Møller

Hele forløbet omkring udvidelsen minder om et stort skib, hvor besætningen, kort før skibet er i hav, vækker kaptajnen, som vasker og barberer sig, går i land og tager hele æren for en vellykket sejlads

Niels Helveg Petersen (R)
Tidligere Udenrigsminister
Naturligvis er det Statsministeren, der er i fokus når de store udenrigspolitiske spørgsmål er på dagsordenen. Danmarks udenrigspolitik bliver ikke længere tegnet af Udenrigsministeriet, de tider er forbi, og kommer aldrig tilbage. Sådan lød det fra Venstres politiske ordfører Jens Rohde i ”Deadline” søndag aften.

På den anden side stod Udenrigsministeriets direktør, Friis Arne Petersen, der kritiserede Anders Fogh Rasmussen for at glemme vandbærerne og for at fortrænge udenrigsministerens centrale rolle i hele udvidelsesprocessen.

Kritikken ser ikke ud til at gøre indtryk på Fogh.

Statsministeren ser hele seancen som en "holdindsats", og afviser uoverensstemmelser med Udenrigsministeren, mens Jens Rohde mener, at der i dag er så meget indenrigspolitik i udenrigspolitik, at Statsministeren absolut må stå i front.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024