Fokusgrupper forklarer vælgernes synspunkter

Fokusgrupper er ikke som en meningsmåling repræsentativ for vælgerbefolkningen. Men de giver forklaringer og argumentationskæder, der hjælper f.eks. partier med en kommunikationsstrategi.
Rasmus Nielsen

Det er spændende at fortælle om sit syn på EU overfor en gruppe fremmede mennesker med en helt anden baggrund end ens egen. Det skærper mine argumenter

Mary Aniella Petersen
Deltager i fokusgruppe
Oven på den nationale aftale i sidste uge mellem fem partier om EUs nye forfatningstraktat har analyseinstituttet Epinion for Altinget.dk gennemført fokusgrupper med vælgere henholdsvis overvejende for og imod EU.

Det sker i et forsøg på at finde frem til en dybere forståelse for, hvorfor de danske vælgere ser på forfatningstraktaten, som de gør.

For mens de meget udbredte meningsmålinger fortæller, hvordan vælgerne stiller sig, så kan de mere kvalitative fokusgrupper give en strømpil for, hvorfor mener, som de gør.

"Fokusgrupper har været kendt i 20-30 år i USA, men har først vundet frem herhjemme indenfor de sidste ti år," oplyser adm. direktør, cand. scient. pol. Mogens Storgaard Jakobsen, Epinion.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024