Forslag om flerbørnsydelse vakler

Dansk Folkeparti, regeringens ellers trofaste støtteparti, er usikker på, om det kan stemme for socialministerens forslag om at udfase flerbørnstilskuddet.
Sandra Schwartz

Jeg må pointere, at udfasningen kun drejer sig om barn nummer ét, og der derfor kun er tale om en beskeden ændring. Udfasningen forløber stille og roligt over fire år. Dermed sidestilles flerbørnsfamilier principielt med andre familier, hvor der ikke gives tilskud til barn nummer ét, og hvor udgifter til barnevogne, tøj og andet udstyr må påregnes.

Henriette Kjær
Socialminister (K)
Fakta
I følge § 10 i Lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag fra 1986 udbetales der skattefrit 6.840 kr. pr. barn årligt ved flerbørnsfødsler til børnene er 6 år (2004-sats).

Finanslovsforslaget går ud på, at tilskud til familier med flerbørnsfødsler justeres, så der ydes tilskud fra det andet barn.


Kilde: Altinget.dk
Regeringen kan ikke vide sig sikker på sit forslag om at udfase den såkaldte flerbørns-ydelse. Dansk Folkeparti tøver med at lægge stemmer til.

"Regeringen foreslår en ændring i tilskuddet til samtidigt fødte børn - men måske man i forhandlingerne kan finde frem til en bedre model, hvor man finder en ønsket beløbsramme til øvrige initiativer ved at se på antallet af børn, hver familie kan modtage tilskud til," skriver Dansk Folkeparti om denne del af regeringens finanslovsforslag.

Ved fremlæggelsen af DFs krav til finanslovsforhandlingerne tidligere på ugen foreslog gruppeformanden Kristian Thulesen Dahl, at der kun bør ydes børnecheck til de tre første børn.

Socialordfører Pia Kristensen (DF) nøjes overfor os med at sige:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024