Forsvaret på slankekur

Efter alt at dømme godkender partierne bag forsvarsforliget i dag slankekuren på en mia. kroner af forsvaret. Dansk Folkeparti er ikke med i det nuværende forsvarsforlig.
Tina Møller
Langt færre værnepligtige vil blive indkaldt, og 600 faste stillinger i forsvarets tre værn skæres væk. Sådan lyder hovedingrediensen i den omfattende spareplan, som skal dække hullet på en mia. kroner og bringe forsvarets budget i balance frem til udgangen af 2004.

Det ventes, at forligspartierne - Socialdemokratiet, de radikale, Kristeligt Folkeparti og regeringspartierne - i dag vil godkende den skrappe slankekur.

Den tungeste post er færre lønudgifter, der primært skal finansiere den manglende milliard, mens der er tale om mere kosmetiske besparelser ved at skrotte ubåde, kampfly og kampvogne.

Forsvarschef, general Jesper Helsø, siger: »Forsvarskommandoen har til Forsvarsministeriet fremsendt forslag til de tilpasninger, der er nødvendige, for at forsvarets kassekredit er på nul med udgangen af 2004. Jeg afventer politisk beslutning, så jeg kan informere forsvarets medarbejdere og gennemføre den politiske beslutning,« siger general Jesper Helsø, som ventes at orientere forsvarets cirka 30.000 ansatte om nedskæringerne i dag.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024