Forsvarsreform under al kritik

Sandra Schwartz

Dansk forsvar har haft stor succes som fredsbevarende styrker på blandt andet Balkan. Den succes skal vi ikke bare kaste bort

Troels Lund Poulsen
Udenrigsordfører (V)
Danmark skal ikke opgive de bløde fredsbevarende missioner og heller ikke helt skippe mobiliseringsforsvaret, mener to fremtrædende Venstrepolitikere.

Forsvarskommandoen og et udvalg under Udenrigsministeriet foreslår omlægning og beskæring af dansk forsvars opgaver og sammensætning. To fremtrædende venstrepolitikere mener udspillet på væsentlige punkter er for vidtgående.

Udenrigsordfører Troels Lund Poulsen (V)og næstformanden for Folketingets forsvarsudvalg, Søren Gade (V), tager afstand fra Forsvarskommandoens forslag om helt at droppe mobiliseringsforsvaret og at ændre de internationale missioner fra de længerevarende bløde fredsbevarende opgaver til kortvarig, men massiv indsats af rent professionelle soldater som i Irak.

»Dansk forsvar har haft stor succes som fredsbevarende styrker på blandt andet Balkan. Den succes skal vi ikke bare kaste bort,« siger Troels Lund Poulsen (V).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024