Geografi skal på skolekortet

Sandra Schwartz

Der er brug for en opstramning, og vi støtter forslaget om at gøre geografi til et prøvefag. Det har vi ønsket hele tiden, men der var ikke plads til det, da vi lavede folkeskoleforliget

Louise Frevert
Uddannelses- og kulturordfører (DF)
Danske skoleelever skal have orden i geografien. Det mener partierne bag den nye folkeskolelov, der trådte i kraft for kun godt en måned siden, og de er nu parate til stramme op på kravene til undervisningen i geografi.

En undersøgelse foretaget af dagbladet Politiken, viser nemlig, at mange elever i gymnasiet har kæmpe huller i deres viden om geografi. De ved f.eks. ikke, hvad hovedstaden i Irak hedder, og de kan ikke placere større byer som f.eks. Kolding på et Danmarkskort.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) vil nu gøre geografi til et eksamensfag og vil derfor indkalde partierne bag folkeskoleloven til en drøftelse.

»Der er brug for en opstramning, og vi støtter forslaget om at gøre geografi til et prøvefag. Det har vi ønsket hele tiden, men der var ikke plads til det, da vi lavede folkeskoleforliget,« siger Louise Frevert (DF).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024