Goul advarer S om velfærd

Sandra Schwartz
Lige som man i tennis kan kikse to server i træk ved at skyde i nettet eller uden for banen, er Socialdemokratiet ved at begå samme dobbeltfejl ved to på hinanden følgende folketingsvalg, hvis partiet ikke melder klart ud på velfærdsområdet.

Det vurderer professor Jørgen Goul Andersen, Aalborg. Han var tidligere på ugen med til at udgive en omfattende vælgerundersøgelse af folketingsvalget i 2001, "Politisk forandring".

Ved valget i 2001 var Socialdemokratiets fejl, at partiet ikke havde nogen klart formuleret politik på udlændingeområdet, som viste sig at blive valgets vigtigste tema. Partiet har selv efterfølgende konstateret, at det var den afgørende årsag til valgnederlaget.

I denne uge opgav Socialdemokratiet at fremlægge et samlet udspil på velfærdsområdet - et tema, der meget let kan gå hen og blive central i den kommende valgkamp, vurderer Jørgen Goul Andersen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024