Grib ind over for grænsehandlen

Sandra Schwartz

Jeg er meget enig med branchen i, at grænsehandlen kun vil vokse. I dag er folk villige til at køre meget langt for at handle syd for grænsen, og folk køber flere og flere varegrupper i Tyskland. Det er en hel kultur, vi skal have ændret, og derfor bliver regeringen nødt til at tage det her meget mere alvorligt, end den hidtil har været villig til

Kristian Thulesen Dahl
Finansordfører (DF)
Et konkret krav er, hvad Dansk Folkeparti møder op med til finanslovsforhandlinger. Der skal sættes ind over for den omsiggribende grænsehandel, mener partiet.

Institut for Grænseregionsforskning har netop udgivet en rapport, der dokumenterer, at grænsehandlen på to år er steget med 800 mio. kr. Danskerne lægger nu i alt 6,2 mia. kr. i butikkerne syd for grænsen. Det svarer til omsætningen i 150 gennemsnitlige danske supermarkeder eller 2500 tabte danske fuldtidsjob i detailhandlen.

Danske købmænd er urolige for, at grænsehandlen vil nå nye højder, når det fra nytår bliver tilladt at tage 10 liter spiritus og flere cigaretter med over grænsen.

Finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF) deler bekymringen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024