Haarder: sagsbehandling skal speedes op

Det tager i gennemsnit 210 dage at behandle en asylsag, selvom hver enkelt sag kun er fremme på skrivebordene i tre arbejdsdage. Rigsrevisionen kritiserer i en rapport til statsrevisorerne, at Udlændingestyrelsen er for længe om at behandle sagerne. Bertel Haardr vil ventetiden til livs.
Tina Møller
Integrationsminister Bertel Haarder (V) siger, at »styrelsen har sat tempoet op. Her per 1. april var vi nede på cirka 100 dage i gennemsnit, vi skal endnu længere ned«. Hans mål er 90 dage.

Den radikale ordfører Elsebeth Gerner Nielsen er enig i de 90 dage: »Så skal det heller ikke gå meget hurtigere. Vi har jo også hensynet til retssikkerheden«.

Hun havde tirsdag kaldt Haarder i samråd i udlændingeudvalget for at redegøre for de store forskelle på afgørelser i Flygtningenævnet. Nogle dommere afslår asyl tre-fire gange så ofte som andre.

Bertel Haarder agter ikke at ændre på tingenes tilstand: »Det viser sig jo, at nævnet, hvor der altid er to bisiddere, er enigt i 97 pct. af sagerne«.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024