Haarder vil lave hul i udlændingelov

Gitte Madsen

Vi har tilbudt at lægge stemmer til en fornuftig løsning. Men regeringen må fremlægge et forslag, der giver svar på de mange problemstillinger, og som ikke vil føre til diskrimination.

Anne-Marie Meldgaard (S)
Udlændingeordfører
Nu vil integrationsminister Bertel Haarder (V) åbne en kattelem for udenlandsdanskere, der hidtil har været forhindret i at få deres udenlandske ægtefælle med til Danmark p.g.a. de strenge familisammenføringsregler.

Kattelemmen består i, at tilknytningskravet ikke skal opfyldes af par, hvor den ene har været dansk statsborger gennem 24 år. Den seneste tid har der været mange eksempler på dansk-udenlandske par, der har fået afslag på familiesammenføring, fordi deres samlede tilknytning til Danmark ikke har været så stor som til et andet land.

Foreningen for udlandsdanskere Danes World Wide er meget positiv over for modellen.

"Det vil løse problemet for en stor del af vores medlemmer, som er i familiealderen omkring de 30 år. Men det vil fortsat være et problem for unge, der rejser ud for at studere eller arbejde, fordi de ofte går hen og får en kæreste. De må vente med at få deres kæreste med til Danmark, til de er 24 år. Det er jo svært at leve med, hvis man er forelsket", siger foreningens generalsekretær Jens Witthøfft Nielsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024