Hvad er en nationalpark ?

Miljøministeren har nu udpeget tre bud på Danmarks første nationalparker, men hvad er en nationalpark egentlig? Det efterlyser oppositionen en definition af.
Tina Møller
Bjarne Højgaard har lidt svært ved at forstå, hvordan en betegnelse som nationalpark kan gøre naturen skønnere. Han var en af initiativtagerne til den underskriftsindsamling, der overbeviste miljøministeren om, at grænsen for en nationalpark på Djursland går mellem Mols Bjerge og Helgenæs.

Udover Mols Bjerge valgte miljøministeren tirsdag Møns Klint og Lille Vildmose syd for Aalborg som de første tre pilotprojekter, der skal kæmpe om at blive udpeget til Danmarks første reelle nationalpark i 2005 eller 2006. Yderligere et par pilotprojekter forventes at blive udpeget inden sommerferien og målet er, at Danmark i fremtiden vil rumme seks deciderede nationalparker.

Miljøministeren kritiseres imidlertid fra flere sider for at vige uden om en definition af, hvad en nationalpark egentlig er.

Torben Hansen (S), der er medlem af Folketingets Miljøudvalg, er især skuffet over, at det er overladt til pilotprojekterne selv at finde ud af, hvad indholdet af nationalparkerne skal være.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024