Ikke råd til gratis tandlæge-eftersyn

S ønsker et gratis, årligt tandlæge-eftersyn til ældre og svage, men regeringen afviser tanken som alt for dyr.
Claus IversenSandra Schwartz

Det kan godt være, at det i første omgang kommer til at koste lidt penge, men på sigt kommer de mange gange tilbage. Det viser erfaringerne fra Ballerup og Herlev.

Lone Møller (S)
Medlem af Folketingets Sundhedsudvalg
Folketingets Sundhedsudvalg har bedt sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at regne på, hvor meget det vil koste, hvis alle landets borgere skal have tilbudt ét årligt - og gratis - tandlægeeftersyn.

Dét har sundhedsministeren gjort, og tallet lyder på 610 mio. kr. i ekstraomkostninger for sygesikringen, som i forvejen anvender ca. 1,1 mia. kr. på tandplejen. Herudover har det offentlige udgifter på ca. 170 mio. kr. til tandlægebehandling efter reglerne om personlige tillæg.

Der er ingen aktuelle planer om at indføre et gratis, årligt tandlægeeftersyn, men Socialdemokraterne fremsatte i sidste Folketingssamling et forslag, som - hvis det var blevet vedtaget - skulle sikre ældre og svage grupper gratis tandlægeeftersyn.

Under debatten af forslaget gav sundhedsministeren udtryk for, at det er en uholdbar glidebane at give mulighed for gratis tandeftersyn:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024