Industrien klynker om nye fedt-regler

Trods industriens protester har fødevareministeren præsenteret nye nationale grænseværdier for brugen af transfedtsyrer. Når vi går ind i år 2004 må indholdet af transfedtsyrer i olier og fedtstoffer, der indgår i produktion af f.eks. kiks, kager og fast food, ikke overstige to procent.
Claus Iversen

Regeringen sætter naturligvis folkesundheden over industriens interesser. Min beslutning er derfor ikke til diskussion.

Mariann Fischer Boel
Fødevareminister (V)
Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) sætter folkesundheden højere end industriens interesser. Hun mener desuden, at industrien klynker uden grund. De danske fødevarevirksomheder må tage sig sammen og droppe bekymringerne om en yderligere skævvridning i omkostningsniveauet i forhold til udenlandske fødevareproducenter.

Det var meldingen fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) på et pressemøde i Fødevareministeriet.

Her præsenterede hun nye nationale grænseværdier for brugen af transfedtsyrer. Når vi går ind i år 2004 må indholdet af transfedtsyrer i olier og fedtstoffer, der indgår i produktion af f.eks. kiks, kager og fast food, ikke overstige to procent. En ordning, som ikke just får FødevareIndustrien til at klappe i hænderne.

Det bekymrer nu ikke fødevareministeren:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024