Justitsministeren fralægger sig ansvaret

Folketinget skal i dag diskutere sagen om den forsvundne hærchef, og justitsministeren kommer til at stå til ansvar. Lene Espersen mener selv, at der ikke er tradition for at justitsministeren blander sig i konkrete sager.
Tina Møller
Hærchefen Nazar al-Khazraji havde - uden aflytning - travlt med at ringe til forbindelser verden over forud for sin pludselige forsvinden.

Politiet har gennemgået telefonopkald fra såvel familiens faste telefon i Sorø som hærchefens egen mobiltelefon de sidste to uger op til hans forsvinden sidste mandag, og gennemgangen afslører en stribe af opkald til udlandet. Blandt andet er der ringet til USA, Saudi Arabien Storbritannien, Canada, Libanon, Holland, Østrig - og Grønland.

Alle opkaldene er sket uden aflytning fra politiets side, oplyser statsadvokatassessor Flemming Ohrt fra statsadvokaturen for internationale straffesager.

»Vi har end ikke overvejet at få en kendelse om aflytning, da vi var sikre på, at vi ikke ville få medhold,« siger Flemming Ohrt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024