K og DF i afgifts-alliance

K og DF presser Venstre med et fælles forslag til lavere bilafgifter. De to partier vil i første omgang have sat en stopper for, at man brandbeskatter sikkerhedsudstyr.
Tina Møller
Afgifterne på miljøvenlige biler og sikkerhedsudstyr til bilerne skal ned, lyder det nu samstemmende fra Dansk Folkeparti og de konservative, som dermed lægger et massivt pres på skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Med den nye alliance med Dansk Folkeparti lægger de konservative endnu en gang klar distance til storebroderen i regeringspartiet i skattespørgsmålet.

Kravet om lavere bilafgifter kommer, kort tid efter at Svend Erik Hovmand blankt har afvist alle ideer om at omlægge registreringsafgiften, så miljøvenlige bilister belønnes.

De to partier vil i første omgang have sat en stopper for, at man brandbeskatter sikkerhedsudstyr, der kan redde menneskeliv. I dag pålægger staten sikkerhedsudstyr afgifter på op til 180 procent. Derudover skal registreringsafgiften omlægges, så bilen bliver beskattet efter motorstørrelse, vægt og brændstofforbrug i stedet for som i dag, hvor det udelukkende sker efter fabriksprisen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024