K: Velfærdssamfundet for dyrt

Gitte Seeberg foreslår store ændringer af velfærdssamfundet. Der skal ændres i efterlønnen, og overførselsindkomsterne, og så er der kun råd til nye samfundsmæssige investeringer i forskning og sundhed, hvis der prioriteres benhårdt i de offentlige udgifter. Det siger den konservative finansordfører Gitte Seeberg.
Tina Møller
Gitte Seeberg siger tingene ligeud: "Inden for de næste fem-seks år bliver det tydeligt, at der skal prioriteres i de offentlige udgifter. Det vil stå klart, at det ikke er tilfredsstillende bare at have et skattestop og holde økonomien i ro. Der vil være behov for at foretage nogle samfundsmæssige investeringer".

Dermed understreger den konservative finansordfører, at den netop aftalte skattelettelse blot er første etape i de kommende års velfærdspolitiske slagsmål. Og de konservative har ikke nogen problemer med at pege på udgiftsposter, der skal slankes.

Efterlønsordningen skal ændres, overførselsindkomsterne skal i en periode følge prisudviklingen i stedet for lønudviklingen, og så er hun parat til at kigge på, om eksempelvis børnechecken fremover skal være afhængig af indkomst og formue.

"Helt ærligt er sagen den, at vi kan skære ned i staten, trimme den offentlige sektor og udlicitere, men det frigør ikke mange penge. Hvis man virkelig vil foretage store investeringer i nye ting, er der kun et sted at hente pengene, og det er på de forskellige overførselsindkomster.", siger Seeberg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024