Kirkeminister underdriver problemerne

Det er meget utilfredsstillende, at en minister underdriver problemernes omfang i forhold til det stående udvalg. Det siger Karen Klint, kirkepolitisk ordfører for Socialdemokratiet og henviser til, at Kirkeminister Tove Fergo (V) gav utilstrækkelige oplysninger til et samrådsmøde.
Tina Møller
Kirkeminister Tove Fergo (V) har ad flere omgange givet mangelfuld information til Folketingets kirkeudvalg. Det konkluderer Rigsrevisionen i en ny beretning. Ministeren iværksætter nu en advokatundersøgelse, der skal afdække, hvorfor hun havde utilstrækkelige oplysninger med til samråd.

Under et samråd i juni 2002 skulle Tove Fergo orientere kirkeudvalget om nogle leasingaftaler, som ministeriet har indgået for at finansiere folkekirkens nye, elektroniske kirkebog.

Ifølge Rigsrevisionen oplyste ministeren ikke det samlede omfang af leasing-aftalerne, eller at ministeriet på grund af likviditetsproblemer i folkekirkens fællesfond overvejede at forlænge aftalerne. Kirkeudvalget burde have været orienteret om disse forhold, mener Rigrevisionen.

»Det er meget utilfredsstillende, at en minister underdriver problemernes omfang i forhold til det stående udvalg. Især hvis det er sket mod bedre vidende. Man må forvente, at hun efter et år er godt nok inde i området,« siger Karen Klint, kirkepolitisk ordfører for Socialdemokratiet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024