Kræftpatienter skal behandles herhjemme

Claus Iversen
Kun i godt seks procent af tilfældene får kræftpatienter lov til at rejse til udlandet for at få behandling på det offentliges regning. Sundhedsministeren er tilfreds med systemet. Patientforeningen for Kræftbehandling i Udlandet (PaKU) mener, at alt for få patienter med en livstruende sygdom får lov til at rejse over grænsen for at modtage eksperimentel behandling.

Patienter med en livstruende sygdom bør kunne sendes til behandling i udlandet uden, at Sundhedsstyrelsens rådgivende panel udtaler sig og uden at indhente en godkendelse fra Sundhedsstyrelsen, mener PaKU.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er imidlertid af den overbevisning, at systemet fungerer udmærket:

"Jeg mener, at den beskrevne procedure er hensigtsmæssig, idet den sikrer, at patienter med livstruende sygdomme får en ekstra vurdering af de konkrete behandlingsmuligheder, og at vurderingen foretages af erfarne læger på området med stort kendskab til nye behandlingsmetoder både her i landet og i udlandet."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024