Ledigheden stiger fortsat

Forventningerne til dansk økonomi skal ikke lempes. Det fastslog finansminister Thor Pedersen da han i går redegjorde for den aktuelle situation for dansk økonomi på en konference arrangeret af Venstre på Christiansborg.
Tina Møller
Finansminister Thor Pedersen (V) afviser Socialdemokratiets ønske om at sætte skub i økonomien. Selv om ledigheden stiger svagt, så er den stadig på et lavt niveau og kan ikke retfærdiggøre en lempelse af finanspolitikken.

Det var budskabet, da finansminister Thor Pedersen i går redegjorde for den aktuelle situation for dansk økonomi på en konference arrangeret af Venstre på Christiansborg.

I dag offentliggører Finansministeriet en ny økonomisk redegørelse, og det er ventet, at forventningerne til dansk økonomi neddæmpes. Socialdemokratiet har i lyset af de stigende arbejdsløshedstal opfordret regeringen til at sætte mere skub i økonomien. Men Thor Pedersen afviser, at den stigende ledighed bør få regeringen til at ændre politik.

»En ledig er stadig en for mange, men man skal huske på, at niveauet stadig er historisk lavt. Generelt er der ikke plads til at lempe på finanspolitikken, selv om vi oplever et pres,« sagde Thor Pedersen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024