Lige adgang til statsmidler

Sandra Schwartz

Politikerne i forligskredsen om finanslovbevillingen har naturligvis haft et bedre kendskab til pengenes eksistens end os, der var uden for forliget. Det har de udnyttet til at få deres egne områder tilgodeset. I et retssamfund skal alle stilles lige. Der skal være lige og demokratisk adgang til at få del i midler til bestemte formål

Jørn Jespersen
Miljøordfører (SF)
Miljøministeren kritiseres for bevillinger til naturprojekter

Oppositionen mener, at miljøminister Hans Christian Schmidt (V) har favoriseret politiske venner med penge til friluftsliv, og det rejser diskussion om lige adgang til øremærkede statsmidler.

Der har været 109 modtagere af penge, Folketinget har afsat på finansloven til naturprojekter, der skal give børn og unge bedre muligheder for at få oplevelser i naturen.

Men danskernes børn har ikke haft lige adgang til at få del i de 13 millioner kroner, ministeren fordeler til formålet, mener S og SF - i nogen grad støttet af retseksperter. Pengene er afsat på finansloven i år og næste år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024