Ligestilling skal vægtes højere i EU

Ligestilling mellem kønnene skal ikke blot være et mål i sig selv, det skal indskrives i den kommende EU-forfatning som en grundlæggende værdi, siger ligestillingsminister Henriette Kjær.
Tina Møller
Den danske ligestillingsminister, Henriette Kjær (K), er bange for, at ligestilling mellem mænd og kvinder ikke bliver stærkt nok markeret i den kommende EU-forfatning.

»Ligestilling mellem mænd og kvinder skal skrives ind i forfatningen som en af EU's grundlæggende værdier. Det er ikke stærkt nok, at begrebet kommer med i den artikel, som beskriver unionens mål«, siger hun.

Udmeldingen kommer, få dage før EU-konventets præsidium i næste uge samles for at sammenskrive de mange forslag og ændringsforslag til et endeligt udkast til den forfatning, som i juni skal forelægges EU-landenes regeringschefer.

»I det foreløbige udkast står ligestillingen kun nævnt som mål for EU, beskrevet i artikel tre. Det er vigtigt at sende en klar besked om, at den danske regering ønsker ligestilling mellem kønnene skrevet ind i artikel to, der beskriver unionens grundlæggende værdier«, siger Henriette Kjær.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024