Lykketoft forsvarer fodnoter

Sandra Schwartz
Socialdemokratiets formand, Mogens Lykketoft, forsvarer partiets brug af fodnoter i 1980'erne og afviser, at partiet svigtede NATO. Han angriber præsident Bush og USA's strategi i krigen mod terror.

Mens den tidligere socialdemokratiske regering havde et tæt forhold til USA, så er partiet i opposition af regeringen blevet kritiseret for at ville genoplive fodnoteperioden.

Det afviser Mogens Lykketoft. Han forsvarer dog den fem år lange periode i 1980'erne, da partiet gang på gang sendte den borgerlige regering af sted med fodnoter til NATO's sikkerhedspolitik.

»Man kan diskutere visdommen i det. Men man kan ikke diskutere, at Socialdemokratiet helt og fuldt vedstod forankringen i NATO. Diskussionen var, om det var nødvendigt at bygge mere slagkraftige raketter op for at modstå den sovjetiske trussel. Det er stadig et spørgsmål, der blafrer i vinden. Der var ikke tale om et fundamentalt svigt over for de allierede, men om en konkret uenighed, der gik hele vejen ned gennem de vesteuropæiske samfund,« siger Mogens Lykketoft.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024