Lykketoft vil have mere velfærd

Danskerne vil ikke have skattelettelser hvis det betyder dårligere velfærdsydelser. Det er temaet i den socialdemokratiske formand Mogens Lykketofts 1. majtale.
Tina Møller
»At bekæmpe arbejdsløshed er at bekæmpe ulighed og bane vej for at kunne handle og vælge. Det er ubehageligt igen at se arbejdsløsheden stikke sit grimme ansigt frem«, sagde Lykketoft til morgen i Hedehusene.

Han understregede, at Socialdemokraterne skal værne om borgernes ret til at være forskellige og til at have individuelle behov. Men også at det stadigvæk skal være det offentlige, som servicerer folks vidt forskellige ønsker.

»Den danske befolkning ønsker ikke at få mere at snolde for i skattelettelser, når det giver dårlige velfærdsydelser. Folk vil hellere have en bedre folkeskole og bedre daginstitutioner end lidt ekstra på børnechecken«, sagde Lykketoft.

Tidligere miljøminister Svend Auken (S) talte om magt og magtesløshed, da han indledte sin 1. maj i Århus Kongreshus sammen med et par hundrede partifæller.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024