Ny forsvarsreform på vej

Socialdemokraterne forsøger, i et opgør mod værnepligten, at reducere forsvaret væsentlig, afskaffe værnepligten og ændre drastisk på hjemmeværnets funktioner.
Tina Møller
Antallet af generaler med selvstændig kommando i forsvaret skal skæres gevaldigt ned fra et dusin til det halve antal. Værnepligten skal suspenderes, Hjemmeværnets selvstændige profil og opgaver udvandes og ændres.

Det foreslår Socialdemokratiet i et udspil til et nyt forsvarsforlig, som vil fjerne og ændre på hidtil urørlige dele af forsvarets nuværende fundament.

Det er et nyt trusselsbillede og NATO´s udvidelse mod øst, som sammen med behovet for flere mobile styrker, har fået Socialdemokratiet til at gøre op med det forsvarsforlig, som partiet selv gennemførte for mindre end fire år siden.

Forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) undrer sig over udspillet, fordi regeringen efter aftale med forligspartierne, heriblandt Socialdemokratiet, allerede har sat analyser i gang af blandt andet værnepligten og en slankning af forsvarets top.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024