Nylonstrømper skal sikre pladser i Bruxelles

Fem kvinder krydser partigrænserne og kæmper side om side for at blive valgt til Europa-Parlamentet. De vil bruge kvindelighed til at sætte fokus på deres politiske budskaber.
Mette Dyrskjøt

EU-debatten er mest præget af gamle, støvede mænd i jakkesæt. Vi er ikke gamle, vi er ikke støvede og vi er i hvert fald ikke mænd

Karina Rohr Sørensen
Folkebevægelsen mod EU
Fem unge kvindelige kandidater til Europa-Parlamentet har samlet sig på tværs af partiskel og har fundet sammen under navnet FemFatale. Gruppen stiller op til debatarrangementer sammen for at sætte fokus på det kommende EU-valg og forbedre deres individuelle chancer for at blive valgt.

De fem farlige kvinder er Camilla Hersom fra De Radikale, Ellen Trane Nørby fra Venstre, Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne, Trine Mach fra Junibevægelsen og Karine Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU.

Fem yngre kandidater til det kommende valg til Europa-Parlamentet bruger kvindelighed som middel til at blive valgt (foto: Altinget.dk).

Spidskandidater suger alt
De fem er rygende uenige, når det gælder politik og især EU, men det handler i høj grad om at kapre stemmer fra andre kandidater i samme parti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024