OK at soldater uddeler nødhjælp

Soldater skal dele madpakker ud til den irakiske civilbefolkning, det mener udenrigsminister Per Stig Møller (K). Det er nemlig bedre at få en madpakke af en soldat end slet ikke at få nogen madpakke. EU-kommissær Poul Nielson mener det er meget bekymrende og forkert, at amerikanske soldater uddeler nødhjælp i Irak.
Tina Møller
Den danske kommissær for udvikling og nødhjælp, Poul Nielson, mener, at det kan gøre det svært for de egentlige nødhjælpsarbejdere at fremtræde som neutrale over for civilbefolkningen hvis de deler madpakker ud til den Irakiske befolkning, siger Poul Nielson. Per Stig Møller mener, at kritikken er urimelig, og at »Poul Nielson har været lidt for langt fremme i skoene«.

»Som krigsførende magt skal man forsøge at begrænse elendigheden så meget som muligt, og én af elendighederne er mangel på mad. Derfor er man forpligtet til at sørge for mad og vand, og det er bedre at få en madpakke af en soldat end slet ikke at få nogen madpakke«, siger udenrigsminister Per Stig Møller.

»De humanitære organisationer skal ind snarest. Men havnen skal jo være sikker først. Det er lidt bureaukratisk at sige, at det skal være os, der giver hjælpen, og I må ikke give den, før vi kommer« - vi må jo redde de mennesker først«, siger udenrigsministeren.

Politiken, 2/4-03

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024