Om  
Ole Stavad

Ole Stavad sætter punktum for den politiske karriere

Tidligere skatteminister, erhvervsminister og nuværende socialdemokratisk kommunalbestyrelsesmedlem i Jammerbugt Kommune, Ole Stavad, forlader politik og vil lade nye kræfter tage over ved næste valg.

Line Jenvall

Ole Stavad stopper i politik. Det fortæller DR Nordjylland.

Efter 27 år i Folketinget og flere omgange på ministerholdet i Poul Nyrup Rasmussens regeringer trak Socialdemokraternes Ole Stavad sig i 2007 tilbage til det nordjyske med borgmester-ambitioner i Jammerbugt Kommune. Det blev efter et knebent nederlag kun til en menig plads i byrådet og senere en post som viceborgmester, og nu er tiden kommet til helt at sige farvel til politik. Han stiller ikke op, når der er valg til næste november.

Ole Stavad er oprindeligt uddannet merkonom, men det er i politik, nærmere bestemt Socialdemokratiet, han har gjort karriere. Han kom i Folketinget i 1980 og blev udnævnt som skatteminister første gang i 1993. Fra 1995 til 2000 var han næstformand i Socialdemokratiet, og i det sidste år frem til valget i 2001 var han erhvervsminister.

Selv efter knapt et halvt århundrede med politisk engagement er det ikke lysten, der mangler. Derimod siger den 67-årige politiker stop for at lade en ny generation komme til.

"Der skal jo også andre og friske kræfter til. Det er aldrig nogen skade til, at der kommer nye øjne og nye folk til at deltage i arbejdet," siger Ole Stavad til DR Nordjylland.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Stavad

Regionsrådsmedlem (S), Nordjylland, fhv. skatte- og erhvervsminister og MF (S)
Merkonom i finansiering (Aalborg Handelsskole 1973)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024