Politikerne: krig skal afvikles hurtigt

Selvom der er dyb uenighed om Irak-krigen, så er partierne på Christiansborg enige om, at krigen skal overstås hurtigst muligt.
Tina Møller
På tværs af partiskel og holdninger til krigen mod Saddam Hussein håber de danske politikere nu på, at missil-angrebet mod Irak natten til torsdag varsler en kort krig.

»Der var tale om et uventet overraskelsesangreb som følge af en pludselig opstået gunstig situation. Jeg håber, at krigen bliver kortvarig, og jeg håber, at tabet af menneskeliv bliver så begrænset som overhovedet muligt,« sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da han i går kommenterede amerikanernes indledende bombninger af Bagdad på et fælles pressemøde med udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Statsministeren understregede, at de allierede styrker vil tage en lang række hensyn for at begrænse antallet af civile ofre:

»Men vi ved også, at Saddam Hussein tidligere har brugt uskyldige, kvinder og børn som bombeskjolde,« sagde Anders Fogh Rasmussen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024