R vil udvise kriminelle hurtigere

De radikale stiller skarpt på retspolitiken og udlændingepolitiken. Partiet vil bla. kunne udvise kriminelle udlændinge langt hurtigere end i dag.
Tina Møller
I et opgør med sin hidtidige retspolitik foreslår Det Radikale Venstre nu at afkorte fængselsstraffen for kriminelle udlændinge, der samtidig er dømt til udvisning. I stedet skal de forlade Danmark langt hurtigere, end de gør i øjeblikket.

Formålet for partiet er at skaffe flere pladser i fængslerne her og nu, oplyser de radikales retsordfører, Elisabeth Arnold. Det sker forud for et møde i dag om fængselssituationen med resten af partierne bag forliget om Kriminalforsorgen.

»Vi er foruroligede over pladsproblemerne i fængselssystemet, som ganske enkelt er ved at bryde sammen. Vi har endnu ikke set forslag fra regeringen. Derfor foreslår vi at udvise en del af de udenlandske statsborgere, der sidder i fængslerne og tager pladsen op, indtil de skal udvises. Det vil frigive ekstra pladser i fængslerne,« siger Elisabeth Arnold.

"Det vil eksempelvis ikke røre mig, hvis en person dømt til 12 års fængsel - og efterfølgende udvisning - i stedet bliver udvist efter otte års afsoning," siger Elisabeth Arnold, der nu vil bede justitsminister Lene Espersen (K) om at undersøge mulighederne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024