Rabat på køb af almene boliger

Køb din lejebolig, og betal 30% af boligen når du vil sælge den igen. Sådan lyder regeringens forslag der skal gøre det muligt for lejere i det almene byggeri at købe deres egen bolig. Forslaget fremlægges fredag.
Tina Møller
Køb din almennyttige bolig til markedspris. Men betal kun 70 procent ved underskrift, og læg først de sidste 30 procent, den dag du sælger boligen videre. Kort sagt: Scor en rentegevinst.

Således vil VK-regeringen forsøge at tilskynde lejere i det almennyttige boligbyggeri til at købe deres bolig, fremgår det af den længe ventede embedsmandsrapport om en reform af det almennyttige boligmarked, som økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) offentliggør i dag.

Rapporten foreslår desuden, at lejere i det almennyttige byggeri ikke skal have en lovmæssig ret til at købe deres bolig - en tanke, som ellers oprindelig befandt sig højt oppe på regeringens politiske dagsorden.

»Hvis den enkelte lejer skulle have ret til at købe sin almennyttige bolig, ville det medføre ekspropriation i forhold til boligselskaberne, og det har vi ikke kunnet acceptere. Så tvangselementet er væk«, bekræfter Venstres boligpolitiske ordfører, Inge-Lene Ebdrup.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024