Radikal kritik af Fogh

Sandra Schwartz

Landets statsminister, der har ført Danmark i krig, kalder diskussionen og Folketingets arbejde for juristeri og siger, at det ikke har nogen betydning

Marianne Jelved
Partileder (R)
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er kommet i hård modvind. Han anklages af de radikale for at tale med to tunger i EU-politikken og for at bagatellisere alvorlige sager.

Det slog partileder Marianne Jelved (R) fast efter de radikales sommergruppemøde i går i Norsminde tæt ved Århus, hvor der blev blæst til politisk kamp mod statsministeren.

Specielt bliver der slået på, at Anders Fogh Rasmussen har foretaget et kursskifte i udenrigspolitikken, fordi han ikke vil melde klart ud, om han fortsat ønsker at afskaffe det retlige EU-forbehold, der blandt andet dækker fælles EU-regler for udlændingepolitikken.

"Med den ene tunge siger han, at EU-traktaten og et ja til den kommende folkeafstemning er det vigtigste spørgsmål, men med den anden tunge stiller han for første gang spørgsmålstegn ved, hvorvidt regeringen ærligt mener, at Danmark skal være fuldt og helt med i EU," siger Marianne Jelved.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024