Radikal plan mod tvangsægteskaber

De skal være en betingelse for skattefradrag til trossamfund, at deres religiøse ledere har et kendskab til danske samfundsforhold. Det foreslår de Rsdikale i en ny handlingsplan mod tvangsægteskaber. De religiøse ledere der kommer til Danmark fra udlandet, skal desuden pålægges at gennemgå et kursus i demokrati og danske samfundsforhold.
Tina Møller
Forslaget er et af i alt fem punkter i en handlingsplan mod tvangsægteskaber, som den radikale gruppe vedtog i går, og som på flere punkter er en stramning af den radikale udlændingepolitik.

»Ja, det er skrap kost. Men vi gør de mennesker en bjørnetjeneste, hvis vi ikke stiller krav«, siger udlændingeordfører Elsebeth Gerner Nielsen (R).

Blandt de markante stramninger er forslaget om at fratage trossamfund deres skattefrihed for medlemsbidrag, hvis de religiøse ledere ikke kan bevise kendskab til danske samfundsforhold og dansk lovgivning.

»De religiøse ledere er ikke kun åndelige vejledere. De taler også med menigheden om verdslige forhold, og det skal ske på et oplyst grundlag«, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024