Regeringen fører blokpolitik med DF

Sandra Schwartz

Regeringen har valgt Dansk Folkepartis side, og desværre bliver det børnefamilierne og folk, der modtager boligstøtte, som kommer til at betale regningen, der i bund og grund skyldes regeringens ufinansierede skattelettelser

Nicolai Wammen
Finanspolitisk ordfører (S)
Dansk Folkeparti står som sejrherre efter sammenbrud i politiforhandlinger. Regeringen kører aftalt spil og blokpolitik, siger oppositionen. Justitsministeren afviser.

Dansk Folkeparti står med de afgørende stemmer, der skal bringe regeringens finanslov i hus. Det står klart, efter at Socialdemokraterne, de Radikale og Kristendemokraterne i går meldte sig ud af forhandlingerne om et nyt politiforlig, der er en vigtig brik i finanslovsforhandlingerne.

Dermed kan DF i de afsluttende forhandlinger i dag meget vel presse regeringen til at åbne statskassen for tiltag på partiets kerneområder som ældrepolitikken, de handicappede og krav om flere politibetjente på gaden.

»Det er klart, at vi nu står med bedre kort på hånden, end tilfældet havde været, hvis Socialdemokraterne og de Radikale stadig havde været med i forhandlingerne,« siger DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024