Regeringen freder alkohol-is

Sundhedsminister afviser, at den såkaldte alkohol-is udgør nogen reel trussel mod mindreårige. Desuden har han ikke hjemmel til at forbyde et produkt, der overholder lovens krav til indhold og mærkning.
Claus Iversen

Stort set hele detailhandlens brancheorganisationer har tilkendegivet, at de ikke vil sælge alkohol-is i butikkerne. Importøren af produktet har for nylig tilkendegivet, at det ikke er hensigten at sælge alkohol-is i detailhandlen men kun på diskoteker og lignende steder, hvor man skal være fyldt 18 år for at måtte købe alkohol

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Den efterhånden meget omtalte alkohol-is fredes nu af både sundheds- og fødevareministeren, der ikke mener, at man kan lovgive sig ud af problemet.

Dét, der er brug for, er en ændring af den danske alkoholkultur, mener regeringen:

"Det er først og fremmest forældrenes ansvar, at de unge ikke begynder at drikke alkohol i for tidlig en alder, og at de gives sunde og gode alkoholvaner", skriver sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i et svar til Enhedslistens sundhedsordfører Line Barfod.

Han oplyser i følge Ugebrevet SundhedsTinget, at det slet ikke er muligt at forbyde et produkt, som lever op til fødevarelovgivningens krav om indhold og mærkning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024