Ritt, dit & mit

Claus Iversen

Karoline's Kogebog, fremme af økologien og midler til fødevareforskning kan ingen vel have noget imod. Heller ikke Ritt Bjerregaard.

Altinget.dk
Klumme
HVORNÅR TILHØRER MIDLER samfundet? Det er der delte meninger om. Socialdemokraternes fødevareordfører, tidligere fødevareminister Ritt Bjerregaard, mener, at penge opkrævet gennem produktionsafgiftsfondene er at betragte som samfundets og ikke kun erhvervets.

Hun har derfor fremsat et beslutningsforslag om ændring af promille- og produktionsafgiftsfondene. Hun ønsker offentlig regulering for at sikre, "at de offentlige midler kommer forbrugerne til mest mulig gavn."

Hun kalder altså pengene for "offentlige midler". Dejlig klar tale. Men er der virkelig tale om offentlige midler i almindelig forstand på linie med de velkendte skatter, moms og afgifter?

DET ER IHVERT fald en sandhed med ret så mange modifikationer. Det er korrekt, at pengene opkræves gennem Fødevareministeriet, men kun fordi erhvervet selv ønsker det. Ordningen er smart og praktisk og ganske unik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024