Ro på meningsmålinger efter sommer-tumult

NYHED: Styrkeforholdet mellem partierne ligger nu igen næsten helt fast i meningsmålingerne oven på stiftelsen af Ny Alliance.
Foto: Altinget.dk
Niels Th. Dahl
Foto:

Efter et tumultagtigt forår og sommer i de politiske meningsmålinger er situationen i august og september måned nu igen blevet bemærkelsesværdigt rolig.

I professor Søren Risbjerg Thomsens vejede gennemsnit af meningsmålingerne for september måned er der således kun flyttet to mandater mellem partierne i forhold til august - en slående kontrast til maj måned, hvor det tilsvarende mandattal var 22.

Det tyder på, at meningsmålingernes nye scenarium, hvor regeringens og Dansk Folkepartis flertal er væk, og hvor Ny Alliance er tungen på vægtskålen, bliver den realitet, de politiske partier skal forholde sig til frem til næste valg.

I dette scenarium ligger Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative både i september og august fast på 86 mandater og har således brug for Ny Alliances 9 for at kunne samle flertal. Også Ny Alliances mandattal er i september måned for første gang uændret.

Grafen viser, hvor mange mandater der er flyttet i professor Søren Risbjerg Thomsens vejede gennemsnit af meningsmålingerne i hver måned i forhold til måneden før. Bemærk, hvordan kurven går kraftigt op i begyndelsen af 2006, da Muhammed-krisen var på sit højeste (9 flyttede mandater), og i maj 2007, da Ny Alliance blev stiftet (22 flyttede mandater). Nu ligger styrkeforholdet imidlertid roligt igen. Fra august til september 2007 blev der kun flyttet to mandater.

De to mandater går i september fra Socialdemokraterne og De Konservative til henholdsvis SF og Dansk Folkeparti:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024