S: Luk op for EU

Ifølge Socialdemokratiets nye integrationsudspil skal borgere fra EU-ansøgerlande behandles som EU-borgere, når det gælder familiesammenføringer. Dette gælder dog ikke ubetinget for Tyrkiske borgere.
Tina Møller
Kærlighed fremmer forståelsen. Derfor vil Socialdemokratiet allerede nu åbne for familiesammenføringer for borgere fra ansøgerlandene til EU.

I det integrationsudspil, der blev offentliggjort i forrige uge står der, at borgerne fra ansøgerlandene til EU skal undtages fra de skrappe regler om familiesammenføring. I stedet skal de følge de regler, der gælder i EU.

»Socialdemokratiet mener, at den frie bevægelighed også i forbindelse med ægteskab er essentiel for den kulturelle integration mellem landene i Den Europæiske Union. I den sammenhæng mener vi, at også borgere fra ansøgerlandene skal undtages fra reglerne. Her kan personlige tragedier veje højere end en opstramning, som alligevel forsvinder, når landene optages,« står der i udspillet.

Ordret forstået betyder det, at der også åbnes for tyrkiske statsborgere, fordi Tyrkiet er ansøgerland til EU. Men så vidt vil Socialdemokratiet alligevel ikke gå, siger integrationsordfører Anne-Marie Meldgaard.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024