S og Kr.F afviser skatteaftale

Socialdemokratiet og Kristeligt Folkeparti har har takket nej til flere skatteforhandlinger med regeringen. Nu er det kun de Radikale der holder døren åben.
Tina Møller
Socialdemokratiet og Kristeligt Folkeparti tror ikke på, at regeringen kan finansiere de bebudede lettelser uden nye besparelser. Begge partier kritiserer også, at skattelettelserne ikke vil få tilstrækkelig mange i arbejde.

Der er endnu ikke aftalt et nyt møde mellem de radikale og finansminister Thor Pedersen (V).

De radikale kræver en forklaring på, om regeringen har taget besparelser på cirka en halv milliard kroner årligt som følge af sidste års arbejdsmarkedsreform med i det samlede regnestykke om skattelettelser.

De radikale skal derimod komme med yderligere beregninger på partiets forslag til en skattereform i omegnen af 20 mia. kr., hvor der indføres et større jobfradrag. Forskellen er ifølge de radikale, at regeringens skatteforslag kun vil få cirka 9000 flere i arbejde, mens de radikales forslag vil få 20.000 ekstra i job.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024