Særbehandling af diplomater

Sandra Schwartz

Det kan betyde, at folk ikke får en ligelig behandling, og det er et eksempel på dobbelthed og tvetydighed i forvaltningen, når man udadtil siger, at alle er lige for loven

Tim Knudsen
Professer (KU)
Professor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet vurderer, at Udenrigsministeriets indblanding i sagsbehandlingen er en problematisk skævvridning.

Som beskrevet i Jyllands-Posten i går har regeringens stramninger af udlændingeloven i flere konkrete tilfælde ramt Udenrigsministeriets diplomater og udsendte medarbejdere.

En intern medarbejderorientering, hvor personalekontoret blandt andet skriver, at »støttehenvendelser fra Udenrigsministeriet til udlændingemyndighederne har været ganske effektive i bestræbelserne på at opnå tilladelserne«, viser Udenrigsministeriets indblanding tydeligt.

Det er problematisk, hvis Udenrigsministeriet kontakter fuldmægtige i Udlændingestyrelsen for at få fremskyndet en sag om f.eks. arbejds- og opholdstilladelser, fordi det kan lægge pres på de enkelte sagsbehandlere, mener Tim Knudsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024