SF-nedtur koster mandat i Nordjylland

PROGNOSE: SF fortsætter nedturen i meningsmålingerne. Det koster nu partiet et mandat i Nordjylland, hvor Lisbeth Bech Poulsen ikke ville blive valgt, hvis der var valg nu. I forvejen står Özlem Cekic og Annette Vilhelmsen ikke til at blive genvalgt.
SF's formand Villy Søvndal lader sig hylde på valgnatten i 2007. Siden da er vælgertilslutningen til SF næsten blevet halveret.
SF's formand Villy Søvndal lader sig hylde på valgnatten i 2007. Siden da er vælgertilslutningen til SF næsten blevet halveret. Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Fakta
Den geografiske prognose

Altinget.dk bringer hver måned en geografisk prognose over, hvordan mandaterne vil falde i valgkredsene, hvis der var valg nu. Prognosen laves af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af månedens troværdige meningsmålinger. Altinget.dks redaktion sætter derefter navne på, hvilke kandidater der står til at ryge ud, og hvilke der står til at komme ind. I øjeblikket baserer Altinget.dk primært sin vurdering på kandidaternes interne placering ved valget i september 2011.

SF fik deres bedste valg nogensinde med 13 procent af stemmerne ved valget i 2007. Siden er partiet kommet i regering, men tilslutningen til partiet har været på en markant rutsjetur.

Ved valget i 2011 opnåede SF 9,2 procent af stemmerne, men siden er det fortsat ned ad bakke med vælgernes opbakning. I Altinget.dks gennemsnit af februars målinger er partiet nede på 7,3 procent, og dermed står partiet nu til at miste tre af sine 16 pladser i Folketinget.

Det betyder nu, at partiet står til at miste det ene af sine mandater i Nordjylland, hvor Lisbeth Bech Poulsen ikke ville blive genvalgt, hvis der var valg nu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024