SF-vælgere vandrer til højre

VÆLGERVANDRINGER: Hver gang én utilfreds SF-vælger er gået til Enhedslisten, så er tre SF-vælgere gået til enten S, R, V eller DF. Se alle partiernes vælgervandringerne i professor Risbjergs beregninger af meningsmålingerne.
Foto: sf.dk
Fakta
Netto-vandringer mellem to partier beregnes som, hvor mange vælgere (omregnet til mandater) der går fra det ene parti til det andet, minus hvor mange der går den modsatte vej. Vandringerne er justerede, så de passer både med valgresultatet i 2011 og med Altinget.dks gennemsnit for januar-marts 2011. Der er endvidere taget højde for forekomst af førstegangsvælgere (Ikke st. i 2011) og sidstegangsvælgere (Ikke st. i januar-marts). Der antages uændret valgdeltagelse. Ved omregning til mandater sættes antallet af afgivne stemmer til 175, og der ses bort fra spærregrænsen på 2 pct.
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab, Altinget.dks valgekspert

Siden valget er flertallet af SF's frafaldne vælgere gået til partier til højre for SF og ikke til Enhedslisten. Hver gang én utilfreds SF-vælger er gået til Enhedslisten, så er tre SF-vælgere gået til enten S, R, V eller DF.

Det viser Altinget.dks gennemgang og beregninger af mere end 30.000 Gallup-interviews siden valget i september 2011.

Hver femte SF-vælger har vendt partiet ryggen siden valget. Men flertallet af dem har altså vendt sig mod et parti til højre for SF.

Selv hvis man medregner de Radikale (værdipolitisk) som værende til venstre for SF, så har SF stadig mistet flere vælgere til S, V og DF end til Radikale og Enhedslisten tilsammen.

Dokumentation



Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024