Skærpet straf for vold mod offentligt ansatte

Sandra Schwartz

Denne type sager opstår kun, når folk er fulde eller oppe at køre og bare vil have ret her og nu. Gerningsmanden har ingen tanke for konsekvenserne. Derfor er skærpelsen totalt irrelevant

Flemming Balvig
Juraprofessor, dr. jur. Københavns Universitet
Regeringen vil skærpe straffen for at slå eller true offentligt ansatte. Juraprofessor advarer om, at forslaget er virkningsløst mod det kraftigt øgede antal voldsepisoder.

Regeringen vil med bred støtte i Folketinget skærpe straffen for vold og trusler mod politifolk, parkeringsvagter og socialrådgivere og andre i offentlig tjeneste.

Antallet af voldssager er steget kraftigt gennem de senere år og næsten tredoblet på 12 år. I 1990 var 681 anmeldelser om vold eller trusler mod personer i offentlig tjeneste, mens der var1834 anmeldelser i 2002. Det viser en ny opgørelse fra Justitsministeriet.

»Vi skal ikke finde os i det. Derfor sender vi et kraftigt retspolitisk signal om, at samfundet ikke tolererer vold og trusler mod tjenestemænd, der udfører deres arbejde,« siger justitsminister Lene Espersen (K), der i denne uge agter at fremsætte et lovforslag i Folketinget på baggrund af anbefalinger fra Straffelovsrådet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024