Staten stjæler private virksomheders opgaver

I forbindelse med kontrol af forsendelser af fødevarer har det offentlige overtaget stadig flere opgaver, som den tager direkte fra private virksomheder. Fødevareministeren erkender, at det er tilfældet, men vil ikke føre opgaverne tilbage. Foreningen forstår ikke Boels afvisning.
Claus Iversen

Vi undrer os over ministerens afvisning, når vi samtidig ved, at økonomi- og erhvervsministeren barsler med et forslag, der taler om det modsatte af fødevareministeren. Det virker som om, at de to ministre ikke taler sammen.

Jacob Hansen
Foreningen for Vejere og Målere
Foreningen af Vejere og Målere, der er en forening med ca. 30 selvstændige virksomheder, der sælger inspektion og kontrol af vareforsendelser, er sur over, at staten stjæler medlemmernes opgaver.

Tidligere havde foreningens medlemsvirksomheder mange opgaver i forbindelse med vejning, prøveudtagning, inspektion og kontrol, men en stor del af disse opgaver er nu overtaget af offentlige ansatte i bl.a. fødevareregionerne og Plantedirektoratet.

Foreningen kritiserer, at offentlige myndigheder udsulter det private initiativ.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) indrømmer, at staten har overtaget mange af de opgaver, som private virksomheder tidligere varetog, men mener nu, at begrundelsen herfor er i orden:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024