Støtte til medicin købt i udlandet

Claus Iversen
Hvis man i dag køber sin medicin på nettet eller i udlandet, går man glip af sygesikringstilskuddet. Det vil Dansk Folkeparti have lavet om, og Socialdemokraterne tilslutter sig. Heller ikke sundhedsministeren er nu afvisende. Det skriver Ugebrevet SundhedsTinget leveret af Altinget.dk.

"Jeg finder, at der er grund til på ny at få vurderet spørgsmålet om, hvorvidt vi i Danmark bør yde sygesikringstilskud til lægemidler, som er indkøbt i andre EU-lande, og jeg har derfor besluttet at lade dette spørgsmål indgå i det udvalgsarbejde om reglerne for medicintilskud, som er aftalt i økonomiaftalen mellem regeringen og Amtsrådsforeningen for 2004", skriver Lars Løkke Rasmussen i sit svar til Birthe Skaarup (DF).

Skaarup, der også er formand for Folketingets Sundhedsudvalg, siger:

"Jeg finder det grotesk, at der ikke ydes tilskud til medicin, som danskere har købt i udlandet eller på internettet. Det er imod EUs regler om varernes frie bevægelighed over grænserne, at Sundhedsministeriet afviser at give tilskud."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024