Støtte til sunde centre

På Nørrebro danner Sundhedshuset ramme om et bredt samarbejde mellem sundhedsarbejdere. Nu skal modellen måske udbredes over hele landet. Sundhedsministeren er positiv.
Tina Møller
Sundhedskartellet, der er paraply for 12 fagforbund inden for sundhedsområdet, melder torsdag ud med forslag om etablering af lokale sundhedscentre, der har sundhedstilbud fra fødsel til død, fra rådgivning omkring amning til lindrende smertebehandling til den døende.

»Sundhedsvæsenet får næppe mange flere penge i de kommende år, og derfor må vi finde metoder til at bruge pengene bedre", siger Connie Kruchow, formand for Sundhedskartellet og Dansk Sygeplejeråd.

"Et lokalt sundhedscenter kan tage sig af småskader, men nok så vigtigt skal det lokale center have en række tilbud til ældre om genoptræning og til kroniske patienter som for eksempel asmatikere eller hjertesyge. Det vil mindske behovet for indlæggelser på sygehuset", siger Connie Kruchow.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er positiv over for forslaget, og han opfordrer amter og kommuner til at gå i gang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024