Stop for boligspekulation

Sandra Schwartz

Staten har ikke bare en pose penge at dele ud af, og jeg tvivler også på, at man kan få kreditforeningerne med på en sådan ide. Men jeg er klar over, at kommunerne har et reelt problem. De mindste kommuner kan simpelthen ikke holde til denne eksport af sociale problemer, og måske kan vi stille nogle større krav til udlejerne via boligloven

Marianne Pedersen
Kommunalordfører (V)

Både regeringen og et flertal i Folketinget er parate til at hjælpe de små kommuner i deres kamp mod boligspekulation i de mange forladte og ringe ejendomme på landet. Det såkaldte "Låsby-problem".

Socialminister Henriette Kjær (K) vil kontakte erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K), som har hele boligområdet under sig.

»Det er helt urimeligt, hvad der sker. Derfor må vi i første omgang se, hvad der kan gøres inden for de eksisterende rammer, og først derefter overveje, om der skal andre initiativer til,« siger socialministeren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024